Om Torggrillen

Så här skriver den tidigare stadsarkitekten Leif Hildeberg, som ritade Torggrillen, om sin skapelse: ”Fantasifull, pagodliknande utformning med skorstenar som svänger i vinden …  en magnet och samlingspunkt i Varberg”. Och vi kan inte annat än hålla med.

1984 började bygget av dagens Torggrill. Det var ett omstritt bygge, dels på grund av den annorlunda stilen med ett så kallat pagodtak men framför allt för att den bakre fasaden hamnade uppe på kyrkogårdsmuren (vilket enligt arkitekten var byggmästarens fel). Det var bud på rivning eller flytt av Torggrillen men efter många turer enades parterna och Torggrillen står idag där den från början byggdes.

Första ägaren var Sven Palm som drev Torggrillen i två år efter starten. 1986 tog Annika och Peter Blomqvist över och drev rörelsen fram till september 2011 då Ulric Björk med familj blev nya ägare.

På platsen för dagens Torggrill har det tidigare funnits taxistation och Pressbyråkiosk.

Personal

Ulric Björk: Torggrillens föreståndare. Arbetade efter studenten två år på ICA Åre, bl a som ansvarig för frukt och grönsaker. Sedan följde tre år med arbete på ICA Kvantum i Varberg varvat med skidåkning och arbete på restaurang och med snabbmat i Alperna.

Susanne Björk: Ansvarar för Torggrillens kök (och även för vårt goda mos och fantastiska såser). Har tidigare arbetat på Kapp Ahl och Synsam.

Anders Björk: Har arbetat med glasögon och synvård i 31 år och ägt och drivit Synsambutiker i Varberg och Falkenberg. Sålde sitt företag 2010 och arbetar nu på Torggrillen i Varberg.

Och en rad ytterligare fina medarbetare som ser till att vi kan erbjuda god mat snabbt mitt i stan!